Nieuws


Moeilijke strijd - vrijdag 14 september 2018

Ik ben terug van mijn interview bij de Maltese Federation of Organisations for People with Disabilities, afgekort MFOPD. Ik had er een gesprek met een aantal mensen. 
 
De eerste was een man met een fysieke beperking door polio. Hij blijkt op dezelfde dag jarig als ik. Al zijn hele leven werkt hij voor mensen met een beperking. Eerst voor jongeren. Nu zet hij zich in voor mensen uit de doelgroep die op zichzelf willen wonen. Mijn tweede gesprekspartner was niet voorzien, een jonge vrouw met fibromyalgie. Als laatste de voorzitter van de MFOPD met haar dochter die het Syndroom van Down heeft.
 

Marthese Mugliette met haar dochter Gayle
 
 
Ik ga in dit blog niet de gesprekken herhalen. Het moet sowieso eerst nog bij mij bezinken. Een aantal zaken sprongen er wel uit. De Maltese overheid zegt wel aandacht te besteden aan mensen met een beperking, maar hun beleid kan beter. Zowel financieel, als op het gebied van toegankelijkheid en zelfstandigheid. De Maltese organisaties zijn al jaren aan het strijden voor met name twee zaken. Een eigen plek waar mensen met een beperking elkaar kunnen ontmoeten en een goede regeling voor persoonlijk assistentschap. Het blijkt een lastige en langdurige strijd om die twee zaken voor elkaar te krijgen. Binnenkort meer in een uitgewerkt interview.
 
En dat was de reis voor dit jaar. Zaterdagmiddag laat vlieg ik terug naar Brussel. Met de door mij eerder bewierookte Airport shuttle hoop ik tegen 21:00 uur weer in Antwerpen te zijn. 
 
Dit is ook het einde van de dagelijkse blogs. Van tijd tot tijd zal ik wel nieuwe blogs publiceren over zaken die spelen m.b.t. deze site of zaken in het algemeen. En in 2019 is het dan weer tijd voor dagelijkse blogs tijdens mijn slotreis naar Athene, Sofia en Bratislava. Bedoeling is deze reis in mei te maken, maar pin mij er niet op vast. 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >