Nieuws over/voor personen met een beperking

Op deze pagina plaats ik vanaf 2020 enkele keren per week nieuws inzake leven met beperking. Onderwerpen waarop ik mij concentreer, zijn: inclusie, toegankelijkheid, wet- en regelgeving in Nederland en/of België/Vlaanderen. Ook opmerkelijk nieuws over leven met beperking uit de rest van de wereld kan de revue passeren. Ten slotte komen medische noviteiten aan bod. Na een maand verdwijnen de nieuwsberichten naar het nieuwsarchief zodat je niet eindeloos naar beneden hoeft te scrollen. Elk bericht op deze pagina bestaat uit de eerste alinea, de zogenaamde 'lead'. Daarin staat een link die je leidt naar een pagina met het volledige artikel.
 
Februari 2020
 
11/02/2020
 
 
 
De NS heeft samen met de Oogvereniging een app ontwikkeld die blinde en slechtziende reizigers vertelt wat er op de borden boven de perrons staat. Zo wordt deze informatie voor hen toegankelijker en kunnen ze dus beter zelfstandig reizen. De app heeft de naam Perronwijzer gekregen.
 
10/02/2020
 
 
 
In Nederland heeft de minister van Media, Arie Slob, een nieuwe Mediawet klaar die hij wil indienen bij het parlement. Belangenorganisaties voor ouderen en mensen met een beperking vinden dat deze gewijzigde wet onvoldoende rekening houdt met de noden van hun achterban. Zij hebben een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met het verzoek de wet terug te sturen naar de tekentafel.
 
04/02/2020
 
 
Het European Disability Forum (EDF), een koepelorganisatie voor Europese gehandicaptenorganisaties, vraagt dat Europees vastgelegde rechten voor mensen met een beperking ook na de Brexit blijven gelden. Voor Britse gehandicapten in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten en gehandicapte EU-onderdanen in het VK.