Nieuws over/voor personen met een beperking

Op deze pagina plaats ik vanaf 2020 enkele keren per week nieuws inzake leven met beperking. Onderwerpen waarop ik mij concentreer, zijn: inclusie, toegankelijkheid, wet- en regelgeving in Nederland en/of België/Vlaanderen. Ook opmerkelijk nieuws over leven met beperking uit de rest van de wereld kan de revue passeren. Ten slotte komen medische noviteiten aan bod. Na een maand verdwijnen de nieuwsberichten naar het nieuwsarchief zodat je niet eindeloos naar beneden hoeft te scrollen. Elk bericht op deze pagina bestaat uit de eerste alinea, de zogenaamde 'lead'. Daarin staat een link die je leidt naar een pagina met het volledige artikel.
 
Oktober 2020
 
28/10/2020
 
 
In het tweede kwartaal van 2020 waren minder mensen aan de slag binnen de Banenafspraak dan in het eerste kwartaal. Het is voor het eerst dat zo'n daling in het tweede kwartaal plaatsvindt. Dat bericht Ieder(in) op basis van rapportagecijfers van het UWV. 
 
13/10/2020
 
 
Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de Tweede Kamer een eindrapport toegezonden over de toegankelijkheid van de cultuursector voor mensen met beperking. Haar conclusie: de cultuursector wordt steeds inclusiever, maar verbeteringen zijn op veel vlakken nog mogelijk en noodzakelijk.