Nieuws over/voor personen met een beperking

Op deze pagina plaats ik vanaf 2020 enkele keren per week nieuws inzake leven met beperking. Onderwerpen waarop ik mij concentreer, zijn: inclusie, toegankelijkheid, wet- en regelgeving in Nederland en/of België/Vlaanderen. Ook opmerkelijk nieuws over leven met beperking uit de rest van de wereld kan de revue passeren. Ten slotte komen medische noviteiten aan bod. Na een maand verdwijnen de nieuwsberichten naar het nieuwsarchief zodat je niet eindeloos naar beneden hoeft te scrollen. Elk bericht op deze pagina bestaat uit de eerste alinea, de zogenaamde 'lead'. Daarin staat een link die je leidt naar een pagina met het volledige artikel.
 
November 2020
 
19/11/2020
 
 
In het kader van Wereld Toilet Dag komt de MaagLeverDarmStichting (MLDS) met de jaarlijkse lijst van meest toiletvriendelijke gemeenten in Nederland. In deze lijst is een onderscheid gemaakt tussen gemeenten met en zonder horeca die toiletbezoek toestaat.
 
09/11/2020
 
 
Kinderen met een handicap leven te veel in een sociaal isolement. Sterker nog: de situatie is slechter dan 70 jaar geleden. Dat zegt stichting Het Gehandicapte Kind aan het begin van de Week van het Gehandicapte Kind.
 
06/11/2020
 
 
Het KRO-NCRV programma Reporter Radio op Radio 1 heeft samen met de Algemene Onderwijsbond (AOb) onderzoek gedaan naar de financiële ondersteuning van het Rijk voor kinderen met beperking op de basisschool. Het onderzoek toont aan dat scholen te lang op dit extra geld moeten wachten. De procedure is volgens veel scholen te omslachtig.
 
03/11/2020
 
 
De mensen achter de Roemeense logopedie app Voxikids lanceren vandaag een crowdunding actie om Voxikids verder te kunnen ontwikkelen en ook in het buitenland te introduceren. Bovendien moet de app ook toepassingen gaan krijgen voor kinderen met autisme en Syndroom van Down.