Nieuws


Groeten uit Rome - zondag 9 september 2018

Ik ben in Rome. Het verliep allemaal vrij vlot vandaag. Voor wie ooit van Antwerpen naar luchthaven Zaventem moet: neem de airport shuttle van Dedecker-Van Riet. Je koffer of tas gaat in het kofferluik. Geen gedoe met in de trein sjouwen. Binnen drie kwartier, als het verkeer meezit, sta je bij de luchthaven. Toegankelijk reizen.
 
Op de luchthaven kreeg ik een voorkeursbehandeling zonder erom te hebben gevraagd. Een medewerkster zag mijn motoriek en regelde dat ik als eerste kon inchecken. De assistentie die ze regelde, liet het vanouds afweten. 'Sorry.' Geeft niet, ben het gewend. Zelf maar naar de balie toe gelopen en toch vlot het vliegtuig in.
 
Luchthaven Fiumicino in Rome is groot. Het vliegtuig landde ver van een terminal. Dat vroeg om extra inspanningen van de assistentie. Een mobiel platform om mensen moeilijk ter been toch uit het vliegtuig te krijgen zonder dat ze de trap af moesten. Met een busje vervolgens naar de terminal gereden. 
 
Met een airport shuttle vervolgens naar Rome Termini. Vandaar een klein stukje lopen naar de B & B. Het is geen super de luxe onderkomen,  maar er is een douche, dus ik red mij wel. Vanavond houd ik het sowieso rustig. Het zal wel 
Frankrijk - Nederland worden. Ben immers al vanaf zes uur op. 
 
 
 
 
 


B & B Oasis is een redelijk geprijsd onderkomen voor
een verblijf in Rome. Je moet wel een paar treetjes op
naar zowel je kamer als naar de receptie/ontbijtruimte

Morgen hoop ik wat van de oude stad te zien. Moet nog uitzoeken of dat te lopen is. Morgenavond diner in een restaurant waar ook mensen met Syndroom van Down werken. Tevens interview daar(over). Daarover blog ik pas dinsdag, want het wordt laat. Of ik morgenmiddag nog tijd heb voor een blog moet de tijd uitwijzen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam tien + vijf = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >