Nieuws


Uitstel reis - dinsdag 25 februari 2020

Ik voelde in mijn voorlaatste blog al nattigheid inzake het laatste deel van mijn Europese reis: als het coronavirus nu maar geen roet in het eten ging gooien. We zijn nu bijna een maand verder en het coronavirus blijkt voorlopig nog niet verdwenen. Integendeel: de laatste dagen duikt het in steeds meer Europese landen op. Reden voor mij om de voorgenomen reis naar Bratislava in mei uit te stellen tot na de zomer.
 
We moeten vooral niet panikeren, zegt iedereen. Ik speel ook geen paniekvoetbal, maar moet een rationele beslissing nemen. Nu. De voorbereiding van een reis neemt altijd enige tijd in beslag. Vliegtuigtickets/hotels boek je best niet een week van tevoren. Zoeken naar te interviewen personen vraagt soms weken voordat je iemand hebt gevonden. Ik zou dus begin maart echt aan de slag moeten. Begin maart is de verspreiding van het coronavirus zeker en vast nog niet tot stilstand gekomen, zoals het er nu naar uitziet.
 
Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië. Besmettingsgevallen zijn daar de afgelopen twee dagen geconstateerd. Ik ben niet bang om besmet te raken. Ik heb echter geen zin om 14 dagen in quarantaine te moeten in Wenen of Bratislave, omdat bij een medereiziger symptomen zijn vastgesteld.
 
'Mei is nog wel even weg, Johan.' Klopt, maar reken even mee. Stel dat het virus nog minstens twee/drie weken rondwaart en dan ineens verdwijnt, bijvoorbeeld door hogere temperaturen. Met een periode van 14 dagen waarbinnen je ziek kunt worden, zouden begin april dus nog steeds besmettingen kunnen worden vastgesteld. Eer het gevaar van besmetting volledig is verdwenen ben je zo weer een paar weken verder en is het mei. En wie garandeert dat halverwege maart de verspreiding tot een halt is gekomen?
 
Elfhonderd toeristen vast in een hotel op Tenerife. Treinen en vliegtuigen die uitvallen vanwege angst om passagiers die mogelijk besmet zijn. Hotels waar je niet meer uit mag vanwege een besmette gast. Ik heb geen goesting om daar middenin te komen te zitten, ver van huis. Daarom stel ik mijn reis uit. Het voordeel van het nadeel wordt misschien wel dat ik het laatste deel van mijn reis alsnog in één keer kan afleggen. Wie weet .. 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >