Nieuws


Sponsoring voor reis 2020 gezocht - dinsdag 31 december 2019

Ik schrijf dit blog op oudejaarsavond in de veronderstelling dat ik op 1 januari gezond en wel opsta om jullie ervan kond te doen. Het is dan 2020, het jaar waarin ik mijn reis door de EU hoop af te ronden.
 
Zoals bekend, begon ik die reis in mei 2013. Sindsdien heb ik geen jaar overgeslagen. Toch heeft het dan, 2013 meegerekend, acht jaar geduurd voordat ik alle 28 EU-lidstaten heb bezocht. Ik reken het Verenigd Koninkrijk nog even mee. Vanaf 31 januari zullen we ze definitief mogen uitzwaaien als EU-lid. Het VK bezocht ik vlak voor het referendum in 2016 waarmee al die Brexit ellende begon. Ik heb er toen geen aandacht aan besteed. Ik kon natuurlijk ook niet bevroeden dat het voor jarenlange dramatiek zou zorgen.
 
De Griekse hoofdstad Athene en de Slowaakse hoofdstad Bratislava staan nog op mijn lijstje te bezoeken steden. Ze liggen niet naast elkaar. Dat krijg je als je niet in staat bent de reis in één of twee keer via een logische route af te leggen. En dat had weer alles te maken met financiën. Financiën die mij ook dit jaar nopen heel goed na te denken hoe ik mijn reis voltooi.
 
Ik ben sinds vandaag namelijk weer officieel werkloos. Uiteraard hoop ik deze periode van werkloosheid zo kort mogelijk te houden en daar ga ik alles aan doen. Helaas heb ik dat niet alleen in de hand. Werkgevers zullen ook iets in mij moeten zien. Leeftijd en handicap zullen daarbij zeker en vast obstakels gaan vormen, ook al mag dat niet. 
 
Eerst had ik het plan om van Athene naar Bratislava (of andersom) te reizen met een nachtje Wenen als tussenstop. Ik moet sowieso via Wenen reizen, want er is geen rechtstreekse verbinding tussen Athene en Bratislava. Dat zou weer een of twee hotelovernachtingen Wenen extra hebben gekost (afhankelijk of ik vanuit Bratislava of Athene terugreis naar België). Ondertussen heb ik al uitgevogeld dat ik de overnachtingen niet per se nodig heb. Het is te doen om tussen ontwaken en slapen gaan van de ene te bezoeken stad naar de andere te reizen, via Wenen. Vermoeiend gaat het wel zijn.
 
Normaal regel ik mijn reis zo rond eind januari. Nu wacht ik tot halverwege februari. Dan heb ik hopelijk beter inzicht in hoe mijn werkende toekomst eruit gaat zien. Mocht werk dan weer verzekerd zijn, kan ik het mij alsnog veroorloven het iets rustiger/luxer aan te doen op mijn laatste reis binnen de EU. Mocht iemand na lezing een sponsor kennen of zelf als sponsor kunnen optreden, zou dat natuurlijk eveneens fantastisch zijn. Vele kleine sponsors maken ook een mooi bedrag. Contacteer me maar in dat geval via het formulier hieronder
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >