Nieuws


Geen einde aan reis - zondag 17 februari 2019

Vergeet het maar dat ik dit jaar mijn Europese reis afrond met een trip naar Athene, Sofia en Bratislava. Ik plan alleen nog een trip naar Sofia. Hoe dat komt? Onvoorziene logistieke obstakels, oftewel: hoe ingewikkeld en kostbaar wil je het maken?
 
Griekenland, Bulgarije, Slowakije. Het is een rare route. Griekenland en Bulgarije zijn buurlanden. Slowakije ligt een heel eind verderop. Het vliegtuig brengt je er wel, denk je dan. Slowakije heeft ook een luchthaven, maar daar landen en vertrekken niet veel vliegtuigen. Ik zou op het einde van mijn reis letterlijk vast komen te zitten in Bratislava. Geen vlucht terug naar Brussel of desnoods Eindhoven/Amsterdam te bekennen! Alternatief zou zijn van Bratislava naar Wenen en daar op het vliegtuig stappen.
 
Bratislava - Wenen kan prima per bus, maar ik loop liever niet het risico een vliegtuig te missen, dus zou voor alle zekerheid ervoor kiezen een nacht in Wenen te overnachten. Extra kosten. Daar komt bij dat hotels in Bratislava ook veel duurder uit zouden pakken dan gedacht. Slowakije is niet het meest welvarende land in de EU, maar hotelprijzen van 400 euro voor twee nachten vind ik er ver over. Ik zou in Griekenland immers ook al een tussenstop maken, Thessaloniki, op weg van Athene naar Sofia. Vlucht Sofia - Bratislava kan alleen om 20:00 uur. Alternatieve routes zijn er niet. Athene schrappen, daar geen mensen gevonden om te interviewen tot nu toe, is ook niet handig. Want, dan zit ik nog steeds met het feit dat ik niet uit Bratislava weg geraak en zou Wenen nog steeds als schakelpunt moeten fungeren met Sofia, wil ik op ander tijdstip reizen.   
 
Ik heb de afgelopen week nog eens goed nagedacht over hoe dit nu te doen. Als ik niemand in Athene vind voor mei, is een verblijf in Athene en Thessaloniki weggegooid geld. Bratislava is duur wat hotels betreft. Wenen als schakelpunt tussen Bratislava en Sofia is te doen, maar omslachtig. De conclusie was snel getrokken. Alleen Sofia is het slimste om te doen en dan niet via Brussel, want peperdure vlucht, maar via Eindhoven. Dat brengt alweer genoeg complicaties mee voor alleen al die vlucht. Je moet immers wel op tijd in Eindhoven geraken en terug vanuit Eindhoven nog op een redelijk tijdstip weer in Antwerpen. Dat is voor mij even voldoende spanning op reis voor dit jaar.
 
Slowakije en Griekenland moeten maar wachten. Die landen zullen ieder afzonderlijk bezocht moeten worden. Alle drie tegelijk is geen haalbare optie gebleken. Logistiek niet en financieel niet. Sofia staat gepland voor 8 t/m 12 mei. Op zaterdag 11 mei is er geen vlucht vanuit Sofia naar Brussel of Eindhoven. Dat geeft al gelijk perfect mijn logistieke problemen op het laatste traject van mijn Europese reis weer. 

Reacties:

uitstel is geen afstel - het einde komt alleen wat later ... succes alvast met de verzetting!

bert- 17-02-2019

Het is niet anders Bert. Dank voor de reactie!

Johan Peters- 17-02-2019


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >