Nieuws


14/10 en verder - dinsdag 9 oktober 2018

We leven vandaag 9 oktober. Nog vijf nachtjes slapen en de Antwerpenaren mogen (moeten) gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. De verschillende lijsttrekkers hebben veel onderwerpen aangesneden tijdens hun verkiezingscampagnes. De toegankelijkheid van de stad voor mensen met een beperking stond daarbij niet publiekelijk hoog op de agenda. Hoe zal het met die aandacht gesteld zijn na 14 oktober? 
 
 
Helemaal uit het zicht waren mensen met een beperking niet bij de politieke partijen. Zoals je in de interviews met Philippe De Backer en Wouter Van Besien kunt lezen, staan er in de partijprogramma's van in ieder geval respectievelijk Open Vld en Groen wel degelijk voldoende aandachtspunten wat de toegankelijkheid betreft. Ik hoop voor 14 oktober alsnog de interviews met Jinnih Beels (sp.a) en Peter Mertens te publiceren, zodat we als personen met een beperking te weten kunnen komen hoe de toegankelijkheid verbeterd zou moeten worden de komende zes jaar volgens ook deze partijen. Het is jammer dat Kris Peeters (CD&V) geen antwoord heeft gegeven op mijn mail en dat de N-VA mijn mail kennelijk niet heeft doorgestuurd aan onze burgemeester Bart De Wever. Uiteraard hebben de politici het razend druk in deze laatste periode van de campagne, maar ik heb iedereen reeds half september benaderd. Ik mag aannemen dat ze in juli en augustus andere, relaxte dingen aan hun hoofd hadden. 
 
Mooie woorden in partijprogramma's zijn één ding, ze uitvoeren een tweede. Wat komt er na 14 oktober in het beleidsplan van het nieuwe college te staan wat toegankelijkheid betreft? Hoeveel van hun plannen kunnen de verschillende partijen in dat beleidsplan opgenomen krijgen? En wordt het überhaupt een gedetailleerd beleidsplan wat dit onderwerp betreft of blijft het bij een alinea met enkele intenties? Verwacht wordt dat het een moeilijke collegevorming gaat worden, omdat de huidige coalitie geen meerderheid meer zou halen en de linkse partijen een coalitie met (nu al zeker) de grootste partij N-VA niet bepaald zien zitten. We moeten met andere woorden nog even geduld hebben voordat er duidelijkheid komt.
 
Ik blijf het volgen en zal bij tijd en wijle op deze plek aandacht hieraan besteden.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >